2022 –> 2023 – Mankepoat van de polders

De Zuienkerkse toneelgroep Theater Kleiem waagt zich onder leiding van regisseur Karel Hoffman aan een bewerking van een stuk van de BrIts-Ierse auteur Martin McDonagh. Het stuk speelt zich oorspronkelijk af op de afgelegen Aran-eilanden maar werd voor de gelegenheid bewerkt naar de situatie in Zuienkerke, niet lang voor het einde van de tweede wereldoorlog. Het hoofdpersonage Willy is een manke jongeman die na de duistere dood van zijn ouders is grootgebracht door zijn ‘tantes’ Leontine en Madeleine. Beide zussen houden een winkeltje open waar alle dorpsbewoners langskomen. Alles en iedereen wordt van commentaar voorzien. Mong, de plaatselijke en vooral zelfbenoemde reporter doorbreekt de sleur en verveling met ‘wonderbaarlijke’ nieuwsjes. Op zekere dag brengt hij écht ophefmakend nieuws. Een Amerikaanse regisseur is neergestreken om een documentaire te maken over het leven in de polders. Voor die film zoekt hij lokaal filmtalent, wat vooral de jongeren uit de streek als muziek in de oren klinkt. Ook manke Willy wil kost wat kost deel uitmaken van dit avontuur en met een list drijft hij zijn wil door. Zijn verdwijning zet het lokale leven op losse schroeven. De Mankepoot Van De Polders is een stuk over dromen najagen, anders zijn en de voortdurende pogingen om te ontsnappen aan het isolement, de achterklap en de verveling van een piepklein polderdorp. Tragikomisch en soms confronterend levensecht. 

Helaas moeten we ook dit jaar onze voorstellingen annuleren. Er zijn te veel ongekende factoren om jullie een aangename en ontspannende avond te bezorgen. We hopen dat we voor de voorstellingen van 2023 er beter voor zullen staan.